Koncerter / Afholdte koncerter / Omtaler / 2014 / Rasmus Lyberth

Rasmus Lyberth

 
KulturMøllen præsenterer:

Lørdag d. 13. september 2014

 kl. 20.00

I Bælum Skovpavillion

Den store stemme fra Grønland

Rasmus Lyberth
 

Han kan fylde spillesteder til bristepunktet og begejstre både publikum og anmeldere. Det er altid en betagende og helt enestående oplevelse at høre Rasmus Lyberth synge sine grønlandske sange. Rasmus besidder en ganske speciel evne til at formidle de dramatiske, storslåede og kontrastfyldte fortællinger, der både findes i Grønlands natur og menneskeskæbner. Med sin selvkomponerede musik og sin fængslende stemme synger Rasmus om Grønlands natur, befolkningens vilkår og hjemlandets udvikling, så det trodser alle sprogbarrierer og går lige i hjertet hos publikum. Det er uanset, om publikum lytter til ham i Royal Albert Hall i London, eller til en af hans særdeles populære julekoncerter, der år efter år fylder Christians Kirke på Christianshavn med et begejstret publikum.

”En oplevelse i særklasse, en forførerisk aften i selskab med Rasmus Lyberth og band var en fantastisk varm og eventyrlig oplevelse,” som en anmelder i Midthimmerlands Folkeblad beskrev en koncert med Rasmus efter udgivelsen af hans seneste album ’Hey Hey’.

Den grønlandske sanger, sangskriver og skuespiller har siden 1970’erne været et af landets mest populære ansigter. Med sin musik og kunst har han sat fokus på landet mod nord hos et internationalt publikum, og hans kunstneriske engagement har sikret Grønland en af de mest populære, kunstneriske repræsentanter nogensinde. Det kom senest til udtryk, da BBC i juli 2011, havde inviteret Rasmus Lyberth til at medvirke i deres årlige, prestigefyldte promenadekoncerter i The Royal Albert Hall. Promenadekoncerterne er en af de største klassiske musikbegivenheder i verden og samtidig en begivenhed, som BBC transmitterer direkte. Udsendelsen blev sendt på DR 2 året efter.

Rasmus har optrådt i hele verden,  Senest til Nordic Cool i Washington samt Igraluit festivalen i Canada.

Han har modtaget et hav af priser og er en kunstner, som gør sig gældende i både ind og udland.

Rasmus besøgte KulturMøllen tilbage i 2010 og det blev en helt speciel og unik aften, som der stadig tales om blandt vore gæster.

 

Man kan som altid, nyde en lækker buffet fra Rebilhus fra kl. 18:00 i de tilstødende lokaler.

 

Besøg vores hjemmeside kulturmoellen.dk hvor du kan læse om medlemsfordele og kommende arrangementer - eller find os på facebook.

 

Koncertpris: 250 kr. (for medlemmer 225 kr.)

Buffet før koncerten: 140 kr.

 

Billetter kan købes fra d. 10. juni på:

Himmerlandsbilletten.dk  

-         Eller manuelt på biblioteket