2010

Poul Krebs Solo Torsdag den 25. november 2010 kl. 20.00

 
– den første solokoncert efter lang, lang tid.
 
Vi har gjort et scoop i KulturMøllen!! Det er med betydelig stolthed, at vi kan byde jer velkommen til en ekstra koncert med Poul Krebs. Vi har i mange år prøvet at få fat på Poul Krebs, men han har ikke været ude solo i 5-6 år, men det er han nu – for første og sidste gang i lang tid. Så det er nok nu eller aldrig – i det mindste i Bælum.
 
At opleve Poul Krebs helt solo og bare bevæbnet med sange, akustisk guitar og gode historier, er en sjælden og sjældent varm oplevelse. Sidst Poul Krebs var ude på denne måde, var tilbage i 2006, hvor han begejstrede publikum på en række totalt udsolgte spillesteder rundt omkring i Danmark.
 
Og som Poul Krebs selv siger: ”For mig er solokoncerterne både en måde at komme helt tæt på publikum og en god lejlighed til at besøge nogle af de fine små spillesteder rundt omkring i Danmark, hvor ildsjælene holder liv i både musikken og sammenhængskraften.” Så det passer jo perfekt ind i Skovpavillonens rammer.
 
Repertoiret ved solokoncerterne, vil være et håndplukket udvalg af sange fra Poul Krebs store og omfattende bagkatalog – og som kendere vil vide, kommer det til at handle om både ”greatest hits” og om de mere sjældent spillede sange der, ifølge ophavsmanden, på det nærmeste ”kræver at komme med, fordi de kommer så sjældent ud”. Krebs intime solo-koncerter har også tidligere været en god lejlighed for Poul Krebs til at prøve helt nye sange af – og mon ikke også der vil være tale om premiere på en eller flere kommende Krebs-klassikere, når han kommer til Bælum.
 
Billetprisen er kr. 300,- pr. stk. / medlemmer kr. 275. Rabatten refunderes ved indgangen.
  

Keld Heick & Time Machine Lørdag den 6. november 2010 kl. 20.00

 
Vi skal her for første gang opleve dansktop-veteranen Keld Heick – i en nylig genfundet ”rock’ed” udgave!
 
Keld Heick udkom med den nye CD "Time Machine" tidligere på året. Idet han igennem de sidste mange år mest har bevæget sig på dansktopscenen og på TV2 Charlie, så det var med lidt blandede forventninger, at der blev lyttet. Men alle forbehold blev
gjort til skamme!
 
Det er lykkedes for Keld Heick at tage os på et nostalgisk trip tilbage til de sene 50’ere og de tidligere 60’ere i ”Time Machine”. Keld Heick crooner sig med stor loyalitet for perioden igennem en række veloplagte fortolkninger af diverse popsange fra perioden, nogle kendte og nogle knap så kendte. Der er ikke tale om egentlig fornyelse eller nytolkning af materialet, men sangene bliver leveret med ægte kærlighed og glød, af én der selv var til stede, da musikken blev til.
 
Det er dejligt at høre Keld Heick genfinde sin mere rockede side, der med autentisk lyd og tone hensætter en til tidligere tiders høje hår, brylcreme og amerikanske flydere. Der er tale om rendyrket nostalgi og en helstøbt og hyggelig tur ”down memory lane”.Derimod kommer vi nok ikke til at høre noget til ’Landsbyens gadekær’ og ’Do you speak English?’.
 
Billetprisen er kr. 250,- pr. stk. / medlemmer kr. 225. Rabatten refunderes ved indgangen.
 
 

Sko/Torp Torsdag den 14. oktober 2010 kl. 20.00

 
- efter lang tids adskillelse er duoen sammen igen….
 
Sko/Torp duoen udgav et nyt album tidligere på året ”Heartland", som vil danne rammen for koncerten. Albummet har fået nedenstående ord med på vejen:
 
"Den populære duo Sko/Torp inviterer indenfor i hjertelandet på deres første udspil siden 1996. "Heartland" er nemlig titlen, og den dækker over, at albummet i høj grad er en personlig rundtur i de oplevelser, som har præget Søren Sko og Palle Torp, siden vi sidst hørte fra dem. Derfor er "Heartland" på alle måder en tilbagevenden til den vellyd, der gjorde første halvdel af 1990'erne til et rent triumftog for Sko/Torp. Over ti skæringer giver duoen på ny en afrundet popoplevelse via Søren Skos melodifornemmelse og knivskarpe vokal – som sikrede ham en Grammy som Årets Sanger i både 1991 og 1998 – og Palle Torps sans for afbalancerede arrangementer og køligt guitarspil."
 
Søren Sko fortæller i en pressemeddelelse, at han for nogle år siden ringede Palle Torp op, for at få noget input til et par numre, han var i gang med, og at den nye plade lige så stille begyndte at tage form ad den vej. Hans ambitioner for pladen går på at sende et album ud, der fylder det hul, han mener der er på den danske musikscene: "Der er for få albums i dag, hvor man kan høre, at det er levende mennesker, som spiller. Vi vil have, at det skal lyde sundt og organisk."
 
Gå ikke glip af denne fantastiske succes-duo i Bælum Skovpavillon!!
 
Billetprisen er kr. 250,- pr. stk. / medlemmer kr. 225. Rabatten refunderes ved indgangen.
 
 

TØRFISK Fredag d. 24. september 2010 kl. 20.00

 
– FORRYGENDE ÆTTER-GILDE….
 
Så er de endelig tilbage i Bælum Skovpavillon de vestjyske TØRFISK – Danmarks ældste boyband - kører nu på det 28. år og glæder sig til at gøre 2010 endnu mere festlig, folkelig og fordøjelig for de danske folkemusik-elskere. De 4 herrer i ”deres bedste alder” har valgt at gå efter guldet. Både ”søllebrylluppet” og det efterfølgende ”Ætter-gilde” har snart varet i 3 år og fortsætter nok til ”gullebrylluppet” i 2031.
 
 
Denne Thyborøn-gruppe hører til blandt de allerbedste i Danmark til at forene Irsk-inspireret folkemusik med egne kompositioner og personlige tekster. De synger, spiller og underholder, så det er en fryd - med typisk vestjysk charme som ikke er til at stå for - og er en stensikker succes med deres lytteværdige, morsomme og ekceptionelle repertoire. Samtidig er Tørfisk drengene dygtige musikere, som forstår at udnytte musikken sammen med deres helt stærke side: de karakteristiske, vestjyske, forblæste mandestemmer.
 
Tørfisk’s skæve, finurlige og vedkommende tekster afslører masser af fin sans for tilværelsens sjove sider, og kombineret med friske melodier og udadvendt optræden er underholdningen på topplan. Naturlig charme, humor og ægthed er Tørfisk i en nøddeskal.
 
Med en masse erfaring fra den danske musikscene, og med 14 CD’er og 1 DVD udgivelse i ”nettet” har Tørfisk stadig stor energi, spilleglæde og et gevaldigt glimt i øjet. Og vel at mærke med den samme besætning, som da det hele startede med TØRFISK i 1981.
 
Billetprisen er kr. 250, kr. 225 for medlemmer af KulturMøllen.
 
 

SASCHA DUPONT Lørdag d. 17. april 2010 kl. 20.00

 
 
Sascha har igennem de sidste 10 år været meget aktiv i den danske musik- og underholdningsbranche, bl.a som holdkaptajn i DR1-programmet Hit Med Sangen, udgivet 3 soloalbums, haft sit eget show "Rundt om Klaveret" på TV2 Charlie, DVD'en "Lær At Spille Klaver", Kapelmester på Showbizzerne (DR1), vært på Radio 2 , samarbejdet med diverse artister & sangskrivere, deltog i Dansk Melodi Grand Prix 2008, og er i dag bosat i LA, hvor hun flere gange har været i diverse medier og rapporteret hjem - eksempelvis i forbindelse med Michael Jackson's begravelse.
 
Hendes seneste udgivelse, ”Promises”, præsenterer en aldeles nærværende men også mere afdæmpet Sascha Dupont, end man har været vant til. Det er et smukt og stemningsfuldt udspil med musik der er som skabt til blå timer og intimt menneskeligt samvær. At Sascha Dupont musikalsk sværger til alt godt fra America – country, soul, singer / songwriter og blues – er ikke nogen hemmelighed og på ”Promises” får hun for alvor gjort de forskellige musikalske inspirationskilder til det perfekte fundament for sin egen stemme og sine egne sange. Der bliver sunget med indlevelse og nærvær af Sascha Dupont, der også overalt spiller fremragende på det piano, der det meste af albummet igennem er det helt centrale instrument.
 
Det bliver en koncert, der passer perfekt til Skovpavillonens rammer.
 
Billetprisen er kr. 150, kr. 225 for medlemmer af KulturMøllen.
 
 

RASMUS LYBERTH med band Lørdag d. 27. marts 2010 kl. 20.00

 

Et gammelt ønske er gået i opfyldelse for KulturMøllen. Efter Rasmus Lyberth er flyttet til Danmark, turnerer han løbende med sit band uden fast kalender. Og nu kommer han så til Bælum d. 27. marts. Det ser vi frem til.
 
Han er lige blevet nomineret til Nordisk Råds musikpris 2010 og ikke uden grund. Han sangkunst er i særklasse. Man fatter ikke en dyt, men man kan næsten høre isbjergene kælve, når han lader røsten gjalde ud over det henrykte publikum for Rasmus Lyberth leverer sangkunst i særklasse. Lyt med hjertet og hør isbjergene knage. Det er en anderledes og betagende oplevelse at høre Rasmus synge sine grønlandske sange. Hans stemmepragt er betagende og hans selvkomponerede musik har en nerve, som ganske enkelt er unik. Rasmus Lyberth introducerer sine sange med varme og humor, og så fatter han om guitaren og synger sig, med sin bløde melodiøse stemme, lige ind i hjertet på folk. Nogle af sangene tager udgangspunkt i sociale forhold, andre er skabt af små hjertevarme hverdagsoplevelser og mange er lydbilleder af de storslåede naturoplevelser, som Grønland er så rigt på. Smukke er de alle sammen.
 
Skønt teksterne er på grønlandsk, løfter Rasmus med sin stemme og sit intense nærvær ubesværet publikum over de sproglige barrierer, så ingen har svært ved at følge hverken ørnens himmelflugt, stormens susen eller kærligheden til et elsket barn.
 
Rasmus har fået opfyldt sit ønske om et eget band - det er på hele fem mand, og de har indtil videre fået fantastiske anmeldelser. Glæd jer!
 
Billetprisen er kr. 225,- for medlemmer kr. 200,- (rabatten refunderes ved koncerten)
KulturMøllen Bælum | CVR: 19695573 | Østergade 26 B, 9574 Bælum - Danmark | Tlf.: 61798970 | kulturmoellen@gmail.com