Koncerter / Afholdte koncerter / Omtaler / 2014 / Dissing, Dissing, Las & Dissing

Dissing, Dissing, Las & Dissing

 

Dissing, Dissing, Las & Dissing

Fredag den 14. marts 2014

kl. 20


Han fyldte 75 i januar, men Povl Dissing har ingen alder. Eller også har han alle aldre. Povl Dissing noget af det nærmeste, man kan komme den nationale stemme, for få er deres danskhed så bevidst i deres kunst og udtryk som ham. 

Der er således løbet meget vand igennem åen, siden Dissing begyndte at optræde i 1960´erne og dengang måtte have en bodyguard med på job – af frygt for at få øretæver af publikum, som troede, at han tog pis på det nationale arvesølv, når han fortolkede gamle danske sange som ”Lille Anna” og ”Gi’ mig en hest, mor.” Povl Dissing er et brand.

I april udsendte Povl Dissing CD’en ”25 min. endnu” med live-optagelser af klassikerne fra 60’erne og 70’erne i helt nye arrangementer. Anmelderne var helt oppe og ringe. Efterføl-gende var Povl på tur med band og sangene og igen var anmelderne gavmilde med såvel stjerner som store ord.

Gennem mere end ti år har Povl Dissing og sønner (og Las Nissen) spillet koncerter og skabt album sammen. På tværs af generationer har de fire musikere sammen skabt fornem dansksproget vise- og folkemusik med blues og rockreferencer. De fire mestrer sammen at formidle iørefaldende og originale sange, der forener tekst og musik i veloplagte koncerter. Nu har kvartetten også taget Povls gamle sange på repertoiret og det er noget, der falder i publikums smag!

Selvom der har sneget sig et enkelt ’Las’ ind i bandnavnet, synes betydningen af Povl Dis-sing og sønner ikke at være af mindre indhold. Sammen med Las Nissen har Rasmus og Jonas Dissing gennem ti år været sønnerne, der sammen med farmand Povl har givet en både forfriskende og ungdommelig vitaminindsprøjtning til musik skabt på tværs af genera-tioner. Sammen har de fire musikere ført Dissing-slægtens fornemmelse for dansksproget vise- og folkemusik videre og samlet generationer med hver deres unikke musikalske talenter.

En aften i Povl Dissings selskab er altid en god aften.

Billetter kan købes online her:

Himmerlandsbillletten Køb billet på Himmerlandsbilletten 

Billetter kan også købes kontant på alle folkebiblioteker i Himmerland, da bibliotekerne arbejder sammen med Himmerlandsbilletten, eller i Spar Nords afdeling i: Terndrup, Støvring, Hadsund, Arden, Hobro eller Storvorde

Alle dele senest 14. marts 2014.

Koncertbilletter koster kr. 225 (medlemspris kr. 200 - rabatten refunderes ved koncerten)

 

Buffét inden koncert

RebildhusKoncertmiddag koster kr. 140 og leveres traditionen tro fra Rebildhus – altid spændende og velsmagende retter, der indtages i de hyggelige tilstødende lokaler til koncertsalen. Middagen serveres kl. 18.00.

 

Billetter kan købes ved samtidig køb af koncertbillet online via Himmerlandsbilletten, se ovenfor.

Eller i en Spar Nord Banks afdeling, se ovenfor

  •  alle dele senest den 11. marts 2014. Menuen offentliggøres senere.